Основателят на PTR&P в интервю за Мениджър



Основателят на PTR&P, адв. Вася Прокопиева, бе поканена да даде интервю за  специалното издание „Жената е“ на списание Мениджър. 

Препечатваме част от интервюто в настоящата публикация:

– Избрали сте да се развивате кариерно в България. А какво бихте посъветвали децата си?

– Започнах да работя в България, но през последните осем години компаниите, за които работя, направиха офиси в цяла Европа – в Лондон, Париж, Милано, Цюрих, така че работя с мрежа от международни правни специалисти и често не съм в България. Децата си и всички млади хора бих посъветвала следното: България е много добро място за аутсорсване на различни дейности – бекофис, административни дейности, колцентрове, ИТ, софтуер, има специалисти, които не са толкова скъпи, колкото в Западна Европа. Може да базирате тези части на своя бизнес тук и да произвеждате в България голяма част от вашия продукт или да го поддържате оттук, а може да го продавате в цяла Европа, дори извън Европа.

Тим Курт: Какъв тип ментор (поддръжник) е бил до вас в хода на професионалното ви развитие?

– Имала съм различни ментори – от първия ми шеф в американската консултантска компания за недвижими имоти, който ме научи как да управлявам хора и процеси, после един от най-скъпите ми приятели и съдружници в кантората – доц. Кристиан Таков, който ме научи, че правото е професия на благородните хора и търсенето на справедливостта и доброто никога не трябва да спира, до мъжа ми – Христо Георгиев, който ме подкрепя винаги и всеки ден ми показва как трябва да се прави бизнес – да преследваш идеите си докрай и да си по-добър от конкуренцията!


Можете да прочетете интервюто на следния линк

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *