Вася Прокопиева

Партньор и Управляващ Съдружник в EU-BG Legal Consultants Ltd (2006–2011), бутикова консултантска компания, специализирана в консултации по гражданско, търговско и Европейско право, която по-късно се разраства и става, това което е днес „Прокопиева, Троянов, Русенов & Партньори“ Адвокатско дружество (2011 и следващи).

Магистър по Европейско Право от един от най-престижните университети в Европа — Колеж на Европа, Брюж, Белгия (2004) с двуезична програма и изпити на английски и френски език. Защитава Магистратура в областта на Европейското Дружествено Право — Групи от Компании и отгорност в групата от компании, високо оценена от Дирекция Вътрешен Пазар на Европейската Комисия.

Магистът по Право, Юридически Факултет, Софийски Университет „Св. Климент Охридски“ (2000), завършила с отличие. Рядък избор за кариера след повече от 11 усилени години на професионален състезател по художествена гимнастика, в които за кратко дори и като част от националния отбор на България.

Работи като консултант и стажант юрист от навършване на 20 години, за да плати образованието си и да се издържа, докато учи.

Специализира в комплексни търговски сделки, сливания и придобивания, групи от компании и корпоративно структуриране и управление, регулаторни режими и корпоративни практики за кредитни институции, електронни пари и други финансови институции. Управлява комуникацията и правната защита, предоставяна на клиентите от много на брой адвокатски кантори и консултанти в Европа и САЩ.

Предишният и опит включва работа като един от водещите консултанти към Colliers International, България, за отдаването под наем на Клас А офис сградите в Бизнес Парк София, проект с над 100 корпоративни наемателя, по-късно придобит от инвеститори за над 220 млн евро. Консултантска работа по отдаването под наем на Клас А офис площи в проекта Бизнес Парк Варна и представителство на Продавача в над 9-месечна инвестиционна продажба на проекта за 75 млн евро на AFI Europe, публична компания, листвана на Лондонската Борса (LSE).

Извън офиса, Вася Прокопиева е работеща, но отдадена майка, партньор и приятел, занимава се със спорт (фитнес, плуване, колоездене и ски), обикаля света със семейството си и обожава да чете книги като „Принципите: Живот и Работа“ на Рей Далио. Нейната стара любов — творческото писане, никога няма да повехне.