Светозар Цоневски

Член на адвокатското дружество от 2010 година, и след като минава през всички нива и два престоя в чужбина за обучение, от които натрупва ценен международен опит, днес Светозар е изпълнен с енергия и мотивация да допринесе за развитието на тази успешна и престижна кантора като посреща нуждите на взискателни корпоративни клиенти.

Светозар има магистърска степен по право и финанси от Institute of Law & Finance, Франкфурт Майн, Германия (2016-2017). Тази двойна програма се фокусира еднакво върху правото и финансите, дава ценни знания и опит в областите сливания и придобивания, ритейл и инвестиционно банкиране, финансови регулации и се провежда със съдействието на ЕЦБ, ЕИОПА и Дойче Бундесбанк на английски и немски език, а лектори са съдружници от водещите адвокатски кантори във Франкфурт. Светозар завършва усешно програмата с дипломна работа на тема в областта на публичните придобивания.

Светозар е завършил право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 2013 година, като неговите правни интереси се развиват и извън аудиториите на университета. Светозар използва една година от следването си, за да учи една година в Universidad Autónoma de Madrid, Испания, където взима всичките си изпити наравно със своите колеги на испански език.

Светозар специализира основно в областта на банковите регулации, в т.ч. капиталова структура, вътрешна организационна структура, вътрешни процедури за съответствие и лицензионни процедури, както и консултира клиенти при дизайна на техните продукти като например инвестиционни платформи, кредитно портфолио, кредитни споразумения и др. Интересува се живо и има задълбочени познания в областта на градоустрйственото право, поради което проектите свързани с недвижими имоти и строителство са интересно предизвикателство успоредно с банковите сделки.

При престоя си в Германия, Светозар е член на франкфуртския офис на Debevoise & Plimpton LLP – голяма международна кантора, където има опит с различни сделки в областта на сливанията и придобиванията, финансиране на придобивания, както и някои значителни казуси, свързани с AML и реструктуриране вътрешната организация на голяма международна корпорация.

Извън офиса Светозар е активна личност, обича да изследва съвременната архитектура, както и да се наслаждава на съвременно изкуство в театралните салони и галериите. При всяка възможност практикува спорт на открито, защото вярва, че досегът с природата държи човек здраво стъпил на земята и му помага да се наслади на важните неща в живота.